Möt våra medarbetare

Här följer en intervju med en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss.

Eduard, automations­tekniker

”Jag gillar utmaningar och det roligaste jag vet är när jag inte får perfekta ritningar från kunden utan själv får komma med förslag och lösningar.”

Eduard föddes i Rumänien men flyttade till Sverige 1995 efter att ha träffat kvinnan som nu är hans fru. Efter att ha jobbat som automationstekniker på olika företag i många år, började han på Dalenbergs 2016.

När jag flyttade till Sverige och hade lärt mig språket, utbildade jag mig först till NC-operatör på Lernias yrkesutbildning. Efter åtta månader var jag färdig och har sedan dess jobbat med elektronik och automation på olika företag innan jag började på Dalenbergs som automationstekniker. Om jag skulle beskriva Dalenbergs med ett ord är det ”omhändertagande”. Medarbetarnas välmående och hälsa prioriteras väldigt högt här och stor hänsyn tas till vem du är, vad du kan och dina önskemål. Detta gör att det blir väldigt familjärt och att det även finns en trygghet i att kunna fråga och be om hjälp om det är något du är osäker på.

Frihet och variation

Trots att arbetet som automationstekniker kan tyckas vara enformigt där du specialiserat dig på apparatskåp, så är mina arbetsuppgifter väldigt varierande. Alla apparatskåp ser ju olika ut och ska byggas på olika sätt så det fungerar inte att bara jobba på rutin. Du måste hela tiden använda huvudet och inte lämna något åt slumpen. Jag gillar utmaningar och det roligaste jag vet är när jag inte får perfekta ritningar från kunden utan själv får komma med förslag och lösningar. Här är det så klart till min fördel att jag arbetat med el och automation, även om man kan lära sig mycket av arbetet utan tidigare erfarenhet.

I mitt jobb ansvarar jag för hela processen, från det att ritningarna för ett apparatskåp kommer in till själva konstruktionen där det är väldigt viktigt att bygga enligt konstens alla regler och att kvalitetssäkra alla komponenter. Jag har också stor frihet i att planera mina dagar och även viss flexibilitet gällande arbetstider så länge jag får jobbet gjort. Det passar mig perfekt eftersom jag har små barn hemma som jag gärna vill tillbringa så mycket tid som möjligt med.

Möt flera av våra medarbetare

Copyright © Dalenbergs  2024

Vår dataskyddspolicy (PDF)
Top