Möt våra medarbetare

Här följer en intervju med en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss.

Hjalmar, installations­elektriker

”Rollen är väldigt varierande och mina dagar ser oftast olika ut med både omväxlande arbetsuppgifter och miljöer.”

Hjalmar började på Dalenbergs 2018, direkt efter avslutade gymnasiestudier där han gick ellinjen med inriktning automation.

Det jag verkligen gillar med Dalenbergs är dels gemenskapen och att vi har en tight sammanhållning men framförallt den personliga utvecklingsmöjligheten som finns. Du får prova på olika saker och kan vara med och påverka din roll ganska mycket beroende på vad du är intresserad av, vilket gör att din utvecklingskurva alltid går uppåt.

Som installationselektriker jobbar jag mycket med emobility men även på industrisidan, vilket innebär att jag är ute och arbetar hos både företags- och privatkunder med service, felavhjälpning och underhåll. Det kan innefatta allt från att dra kablage och bygga kabelstegrar till hela installationer. Rollen som installationselektriker är också väldigt varierande och mina dagar ser oftast olika ut med både omväxlande arbetsuppgifter och miljöer.

Bidrar till en fossilfri framtid

De senaste åren har intresset för elbilar ökat, vilket innebär att de flesta av mina dagar går åt till att installera laddinfrastruktur för personbilar och bussar. Att få vara med och bidra till en fossilfri framtid och ett mer hållbart samhälle är någonting jag värderar väldigt högt. Dock är det inte bara mitt bidrag till hållbarhet som är roligt och stimulerande, utan också den tekniska utveckling som hela tiden sker inom el-området. Det finns alltid nya saker att lära sig!

Innan jag började arbeta heltid på Dalenbergs hade jag praktiserat här i samband med mitt gymnasieprogram. Under min praktikperiod fick jag möjligheten att visa framfötter och lära känna företaget, vilket såklart är en fördel sen när du ska söka jobb. Jag är också en väldigt driven och motiverad person som vill lära mig mer om ellära samt elsäkerhet och jag försöker hela tiden komma på nya mer effektiva sätt att jobba på. Det tror jag är en stor fördel i jobbet som installationselektriker.

När jag inte jobbar, kör jag mycket motorcross där vi är ett gäng kompisar som reser till framförallt Skåne och kör på olika banor. Jag har alltid varit väldigt social och gillar fart och fläkt så adrenalinkicken du får av motorcross i kombination med kompisar är ett bra sätt för mig att slappna av. Dessutom är det ju en bra träningsform!

Möt flera av våra medarbetare

Copyright © Dalenbergs  2024

Vår dataskyddspolicy (PDF)
Top